3 лип. 2013 р.

Тренінг з Е-урядування для бібліотекарів Барського і Тульчинського районів


  26 червня 2013 року на базі Регіонального тренінгового центру Вінницької ОУНБ
 ім. К. А. Тімірязєва в рамках реалізації проекту "Публічні бібліотеики - мости до електронного урядування", відбувся черговий для бібліотекарів Барського і Тульчинського районів.


  Бібліотечні фахівці познайомились з е-ресурсами урядового контактного центру, державної системи електронних звернень, урядовим веб-сайтом громадянське суспільство і влада, на якому можна обговорити проекти законів, рішення та постанови, тощо.
  У групах на практичному завданні, бібліотекарі обговорювали сайти своїх районних адміністрацій, Вінницької облдержадміністрації та аналізували чи зручно пересічному громадянину користуватися даними ресурсами, знайти необхідну інформацію, доступ до неї та ін.
  "На нашому сайті є електронна приймальня, звернень не багато, але все таки така можливість існує. Семінар дуже корисний, багато нової інформації, є над чим працювати", зазначила директор Тульчинської ЦБС Вігуржинська Віра Степанівна.
Інформація, представлена на семінарі виявилася дійсно актуальною і цікавою для аудиторії. Учасники задавали багато питань та вели дискусії щодо різних електронних послуг. Кожен мав можливість знайти для себе корисні посилання та веб-ресурси. 
  По закінченню семінару працівники бібліотек визначили всі "за", і "проти" використання електронних послуг.
  До категорії "за" використання е-послуг віднесли:
1. Зручно;
2. Швидко та оперативно;
3. Економія свого часу;
4. Економія коштів;
5. Збереження свого здоров'я та нервів;
5. Зменшення корупції;
6. Прозорість влади;
7. Розширення бібліотечних послуг;
8. Новий формат отримання послуг;
9. Сучасно.
  "Проти" використання електронних ресурсів визначили наступне:
1. Недовіра (надійніше традиційних спосіб);
2. Невідповідність послуги (наприклад, коли замоляєш товар);
3. Відсутність живого спілкування.
  "Знайти відповіді при вирішенні земельних питань, вибрати вуз для навчання, подати запит чи скаргу в будь який орган державної влади, розрахувати пенсію або замовити квиток в будь-яке місце земної кулі, тощо – можна завдяки проекту «Публічні бібліотеки - мости до електронного управління»", прокоментував Кирилюк Юрій Анатолійович - завідувач відділом інформаційних технологій і електронних ресурсів Барської районної бібліотеки.
  Дана група виявилась найактивнішою, учасники були найбільш зацікавлені у викладенні матеріалу та одноголосно сказали, що отримані навички будуть використовувати як у професійній діяльності, так і у повсякденному житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар