10 квіт. 2013 р.

Бібліотеки Вінниччини стануть центрами доступу громадян до електронного урядування

Про це зазначила директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області, голова Вінницької організації Всеукраїнського об’єднання «Громадський парламент жінок України» Тетяна Пашиніна на прес-конференції щодо впровадження на Вінниччині проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування», яка відбулась 10 квітня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.



За її словами, даний проект є частиною Національного плану дій у рамках впровадження в Україні ініціативи «Партнерства “Відкритий уряд» та спрямований на залучення наших громадян до вивчення та використання електронних послуг, ресурсів та інструментів е- урядування. 

Тетяна Пашиніна зазначила, що Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» проводився конкурс на проекти залучення населення України до вивчення й використання електронних послуг, ресурсів, та інструментів е-урядування. Серед переможців конкурсу є проект з Вінниччини, який підготовлений ГО “Асоціація Бібліотек Вінниччини” спільно з Вінницькою організацією Всеукраїнського об’єднання «Громадський парламент жінок України».

Як зауважила Тетяна Пашиніна, проект передбачає розповсюдження інформації про наявні е-послуги на національному та регіональному рівнях та здійснення навчання різних груп населення щодо користування ними, використовуючи ресурси сучасних публічних бібліотек. 

«Завдяки реалізації даної ініціативи ми очікуємо зростання поінформованості мешканців області щодо е-врядування, е-демократії, що в свою чергу сприятиме більш активній позиції громадськості у діалозі з владою, поліпшить прозорість діяльності органів влади. На нашу думку, це сприятиме зростанню кількості громадян, що зможуть використовувати е-послуги в повсякденному житті. А бібліотеки Вінниччини стануть центрами доступу громадян до електронного урядування», - наголосила Т. Пашиніна.

В свою чергу, присутня на прес-конференції, директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва, президент ГО “Асоціація Бібліотек Вінниччини” Наталія Морозова зазначила, що проект розрахований на 5 місяців. Протягом цього часу будуть проведені тренінги з електронного врядування. 

Так, тренінги складатимуться з 4 модулів. Зокрема, е- врядування, е- уряду, е- демократії та е- послуг, які можна здійснити через Інтернет. Навчання буде реалізовуватись на базі РТЦ Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тiмірязєва та Центру підвищення кваліфікації державних службовців, керівників державних підприємств, установ і організацій Вінницької облдержадміністрації. Також будуть організовані тренінги для представників громадських організацій, користувачів бібліотеки, представників влади, вчителів та бібліотечних працівників області.

Окрім того, у ході проекту буде підготовлено, видано та розповсюджено буклет під назвою “Інформаційні ресурси органів держаної влади та місцевого самоврядування Вінниччини”, а також інформаційні флаєри та банер. 

По завершенню проекту бібліотекарі зможуть надавати фахові консультації для користувачів електронних послуг у бібліотеках районних центрів, міст та сіл Вінницької області.





Немає коментарів:

Дописати коментар