10 квіт. 2013 р.

Проект “ Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування “ на Вінниччині

  У квітні 2013 року на Вінниччині стартує проект «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування».
Ініціатива «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства “Відкритий уряд”», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р. На виконання даної ініціативи Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» проводила конкурс на проекти залучення населення України до вивчення й використання електронних послуг, ресурсів, та інструментів е-урядування. Серед переможців конкурсу є проект з Вінниччини, підготовлений ГО “Асоціація Бібліотек Вінниччини” спільно з Вінницькою організацією Всеукраїнського об’єднання «Громадський парламент жінок України». 

  Проект розрахований на 5 місяців, протягом яких будуть проведені тренінги з електронного врядування. Тренінги складатимуться з 4 модулів, зокрема, е- врядування, е- уряду, е- демократії та е- послуг, які можна здійснити через Інтернет. Навчання буде реалізовуватись на базі РТЦ Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тiмірязєва та Центру підвищення кваліфікації державних службовців, керівників державних підприємств, установ і організацій Вінницької облдержадміністрації. Також будуть організовані тренінги для представників громадських організацій, користувачів бібліотеки, представників влади, вчителів та бібліотечних працівників області. 
  Проект передбачає розповсюдження інформації про наявні е-послуги на національному та регіональному рівнях та, здійснення навчання різних груп населення щодо користування ними, використовуючи ресурси сучасних публічних бібліотек. 
У ході проекту буде підготовлено, видано та розповсюджено буклет “Інформаційні ресурси органів держаної влади та місцевого самоврядування Вінниччини”, інформаційні флаєри та банер. 
  По завершенню проекту бібліотекарі зможуть надавати фахові консультації для користувачів електронних послуг у бібліотеках районних центрів, міст та сіл Вінницької області. 
Завдяки реалізації даної ініціативи очікується зростання поінформованості мешканців Вінницької області щодо е-врядування, е-демократії, що в свою чергу сприятиме більш активній позиції громадськості у діалозі з владою, поліпшить прозорість діяльності органів влади. Після проекту зросте кількість громадян, що зможуть використовувати е-послуги в повсякденному житті. Бібліотеки Вінниччини стануть центрами доступу громадян до електронного урядування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар